Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 червня 2016 р.




Пам’ять минувших років

  Щорічно, 22 червня,  відзначається День скорботи і вшанування пам’яті   жертв  війни в Україні.  75 років віддаляють нас від цієї дати. Той недільний ранок 1941 року скорботною сторінкою увійшов в життя мільйонів українців. У цей день розпочалася  найжахливіша війна в історії нашого народу, одна з найбільших трагедій ХХ століття.
     Це – біда не тільки українського чи європейського масштабу,  а й світового. Війна охопила різні країни, різні континенти, стала  автором  кривавих сторінок історії для багатьох народів світу. Але, звичайно, найбільше пережила наша  країна і наш народ. Ніколи в своїй  історії Україна не платила  за мир таку високу ціну.
     Цій скорботній даті був присвячений вечір-спомин «Канонади минувшої війни», який відбувся 21 червня біля контакт-центру мікрорайону № 2.  Учасниками заходу стала громадськість Молодіжного.
    Почесним гостем  була запрошена начальник Автозаводської адміністрації Слинько Катерина  Вікторівна, яка і відкрила  цей захід.  



     Зі сльозами на  очах   присутні  слухали   розповідь  бібліотекаря  Савченко Г.І. бібліотеки – філії №4   про початок Другої світової війни. Згадала про дідів і прадідів, які грудьми стали  проти шквалу  війни і відстояли землю Вітчизни, на якій народилися  і виросли.




      Зі словами вдячності    до ветеранів Другої світової війни   звернувся  депутат  міської Ради Кальченко Олександр Вікторович.:  «Ми в довічному боргу  перед вами,  ветеранами, за  вашу героїчну мужність, яку ви проявили в роки війни».
       Із зворушливою  промовою  до солдатських вдів, яким  випала  нелегка доля в роки війни виступила депутат міської Ради Піддубна Оксана Миколаївна.





       Хвилиною мовчання  вшанували   пам’ять  героїв  великого подвигу.
 До молодого покоління звернувся  заступник  командира Нацгвардії  Іщенко С.Ф. Він наголосив, що наше покоління  у довічному  боргу перед ветеранами  війни, кому  пощастило пройти через  горнило битв і дожити  до цього дня і ми повинні  брати  приклад з них, аби наша  Вітчизна  була  вільною від будь-якого  загарбника. 



Емоційно прозвучали вірші про війну у виконанні  заслуженого ветерана   нафтопереробної промисловості Макарової О.



  З патріотичними піснями виступив  хор  Ради громадськості мікрорайону  №2.









  В кінці   вечора    прозвучав вальс, на який  солдати Нацгвардії запросили  жінок старшого покоління.



Кременчуг. Вечер памяти и живые фото
https://www.youtube.com/watch?v=5Ymk9pShIdc


Немає коментарів:

Дописати коментар