Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

пʼятницю, 10 червня 2016 р.


Ювілей на підприємстві


Кременчуцький нафтопереробний завод – найбільше підприємство з виробництва нафтопродуктів в Україні. І цього року в нього великий ювілей. Саме у липні 1966 року відбувся пуск першої черги заводу.
   Кожне підприємство, як і людина, має свою біографію, свій родовід…    
   В післявоєнні роки країна відроджує зруйноване народне господарство. Найбільш необхідними виявилися нафтопродукти. 
   Розпочалося спорудження великого промислового комплексу: одного з найпотужніших в Європі нафтопереробного заводу, найбільшої в області ТЕЦ, заводу технічного вуглецю і бази будівельної індустрії. 
На ударне комсомольське будівництво з’їхалось близько 3 000 чоловік, багато з яких назавжди пов’язали свою долю з Кременчуком. 
   В 1964 р. збудована ТЕЦ, в 1965 р. - завод технічного вуглецю.
    Бібліотека-філія № 4 розташована на Молодіжному. Цей район міста було збудовано для працівників нафтопереробного комплексу. Доля багатьох відвідувачів бібліотеки пов’язана з КНПЗ. Користувачі поважного віку пам’ятають свої перші трудові дні на заводі. Більшість з них працювали на підприємстві все життя, звідти пішли на заслужений відпочинок. 



  Щоб згадати ті часи, побачити як все починалося, на абонементі організована
 фотовиставка «Нафтові артерії країни». Раритетні світлини надав музей заводу, який розташований в палаці культури «Нафтохімік».  Виставка одразу привертає увагу відвідувачів. Всі уважно роздивляються фото, знаходять на них себе або знайомих, радіють приємним спогадам. 


   «З гордістю згадуємо минуле, з надією дивимось у майбутнє заводу, але живемо сучасним» - це слова зам. начальника Управління Івлєва В.П. стали епіграфом фотовиставки. 






Немає коментарів:

Дописати коментар