Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 23 серпня 2016 р.




              З днем народження, моя державо,
         З святом тебе добрим і святим.
                    Нехай лине завше тільки добра слава
Про мою країну звідусіль.

24 серпня вся Україна святкує 25 років незалежності.
      Немає в світі кращої землі, ніж наша Україна. Ми любимо її родючу землю, води Чорного моря, зелені верховини Карпат, розлогі ниви, тихі озера, бистрі ріки, темні діброви. Любимо тебе, Україно, наш тихий зелений рай. 
      Для кожного з нас найдорожча і найрідніша та земля, де ми народилися, де живуть наші батьки, рідні, де поховані наші предки. 
    Україна – земля героїчного народу. Його історія переповнена драматизмом і славою. Наші предки зберегли і нам передали неоціненні скарби: не тільки землю, а й мову, пісні, звичаї – все те, що звемо рідним, українським. 
     З нагоди ювілейного свята - Дня незалежності України в бібліотеці-філії №4 відбулася літературно-музична композиція "Тепло моїх долонь, і розуму, і серця я Україні рідній віддаю". З хлібом і сіллю на рушнику зустрічали  дорогих гостей ведучі заходу.  На свято завітали мешканці Ради громадськості мікрорайонів №1 і 2. В залі бібліотеки зібралися справжні патріоти,  щоб разом оспівати красу і велич нашої Батьківщини, завжди бути з Україною в серці.



     На заході лунали розповіді про становлення української державності, роль козаччини в історії України, державні та народні символи.


      Наша українська земля багата на талановитих людей. Зі своїми віршами про нашу батьківщину, рідну Україну  завітала на свято кременчуцька поетеса Валентина Лисич, член міжрегіональної спілки письменників, член літературних спілок «Славутич» та «Цвіт калини».


     Говорячи про Україну, ми не уявляємо її і без наших прекрасних вишивок. Українців пізнають за їхнім барвистим вбранням, за вишивками на сорочках. 
    Яким багатством кольорів палахкотіли рушники в залі! Без них, як і без пісні, не обходилось ні народження, ані одруження. У народі говорили: «Хата без рушника, що родина без дітей», «Рушники на кілочку, хата у віночку». Свої вишивки з гордістю принесли користувачі бібліотеки.  
     Наша земля  – колиска найкращих у світі пісень. З давніх-давен пісня для українського народу була, є і буде тією живою водою, що зцілює душу, підносить дух, вселяє віру і надію. 



  Віночок гарних українських пісень виконав хор Ради громадськості мікрорайонів№1 і 2.  Останнім акордом святкової зустрічі прозвучала урочиста пісня держави - Гімн України у виконанні всіх присутніх.




   До свята Прапора актив бібліотеки створив з пластмасових кришечок композицію, а  власні світлини відвідувачів на патріотичну тематику для фотосушки "Україна - це ми"    стали довершенням виставки-перегляду літератури. 



   Гостей заходу бібліотекарі пригощали короваєм та солодощами. 



Фото на згадку стало завершенням свята.



     
      

Немає коментарів:

Дописати коментар