Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Свято солодощів


24 вересня в Кременчуці відбувся масштабний Фестиваль солодощів «Солодкий Кременчук».   В рамках фестивалю  міська ЦБС для дорослих організувала свято варення  в якому бібліотека-філія № 4  взяла участь. 
Бібліотека-філія № 4 запропонувала містянам цікаву локацію - зустріч з карвінгом. Ка́рвінг (від англ. carve — різати, вирізати) — мистецтво художнього різання з овочів і фруктів, яке зародилося багато років тому на Сході. Для професійної демонстрації прикрас для столу, оформлених за допомогою художнього різання, були запрошені учні та майстри  Кременчуцького професійного ліцею нафтопереробної промисловості.
     На локації були широко представлені вироби з різних сезонних та екзотичних овочів та фруктів: огірків, яблук, груш, редьки, редиски, моркви, також пекінської капусти та ананасу. 
      Різнокольоровий  півник (з ананасу та болгарського перцю), папуги і лебеді (з редьки – дайкону), яскравий кошик з квітами (з гарбуза, капусти, сливи) викликали особливий інтерес у перехожих. А найактивніші з них мали змогу взяти майстер-клас в учнів ліцею прямо на вулиці. Вони спробували свої здібності у вирізанні лебедів з яблука, троянд з буряка, шишок з моркви, кал з редьки, а також фотографувалися зі своїми виробами. 
     Майстри ліцею  та бібліотекарі філії розповідали зацікавленим глядачам про  мистецтво карвінгу, його історію, які інструменти потрібні, які овочі найбільш підходять для цього, відповідали на запитання стосовно техніки виконання виробів. Також була представлена література по темі, в якій за допомогою яскравих ілюстрацій, розкривається цікава інформація про секрети майстерності карвінгу.  
    













Немає коментарів:

Дописати коментар