Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 13 жовтня 2016 р.

Святкові привітання для нацгвардійців


    Дата 14 жовтня в календарі України багата на визначні та урочисті події.  Серед прадавніх осінніх християнських свят є Покрова Пресвятої Богородиці. З давнини Божа Матір вважалася покровителькою як усієї України, так і козацтва зокрема. Тому День Українського козацтва відзначається разом зі святом Покрови.   
   З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності України, військових традицій і звитяг українського народу Президент України підписав Указ "Про День захисника України", який щорічно відзначається 14 жовтня. 
    13 жовтня бібліотека-філія №4 провела вечір слави 
          «А бої колишні і тривоги
            Вічно хвилюватимуть серця», 
щоб відзначити свята, що наближаються. На нього запросили воїнів військової частини 3059 та старшокласників ЗОШ № 17.   Щиро і сердечно хотілось всім присутнім привітати військових зі святом справжніх чоловіків, захисників нашої Батьківщини, патріотів, які сумлінно несуть службу і вдень, і вночі попри всі труднощі. Ми намагалися створити для запрошених умови   особистого спілкування, щирого і невимушеного.
Вечір слави – це можливість згадати славних воїнів-захисників України з часів козацтва до наших часів, вшанувати пам’ять тих, хто був і залишається справжнім патріотом своєї Батьківщини.
     Старшокласники мали змогу особисто привітати солдат з Днем захисника України, читали вірші та подарували на згадку про зустріч свій малюнок. А солдати дозволили школярам приміряти свої плащ-палатки і сфотографуватися.
   Військові приємно вразили співробітників бібліотеки, подарувавши прекрасну книгу-фотоальбом «Національна гвардія України».
    Особливу теплоту і затишок нашої зустрічі створив запашний коровай та гарячий чай, яким пригощалися всі присутні.
     Сподіваємось, що така зустріч учнів і військових була цікавою  і корисною для всіх. Ті, хто зараз вдягнув військову форму і служить в армії, вчора сиділи за партами в школі, а сьогоднішні школярі незабаром почнуть доросле життя. А можливо хтось отримає відповідь на якісь життєві питання… 
















  День відкритих дверей у  військовій частині


       11 жовтня  у військовій частині 3059, що розташована на Молодіжному, відбувся День відкритих дверей для всіх бажаючих мешканців міста.  На цей захід керівництво нацгвардійців запросило  і працівників бібліотеки-філії №4. 
       Тут ми побачили повсякденний побут воїнів-гвардійців та тренування службових собак кінологами, переглянули відеоролик про діяльність Національної гвардії України, фотографувались на згадку. Військовослужбовці продемонстрували свою техніку, озброєння та засоби спеціального захисту, а на завершення свята нас люб’язно пригостили солдатською гречаною кашею з м'ясом та узваром з польової кухні. 
      В свою чергу ми запросили військовослужбовців частини до бібліотеки на вечір слави, який відбудеться  13 жовтня  спільно з старшокласниками ЗОШ № 17. 
















Немає коментарів:

Дописати коментар