Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Повернення героїв із зони АТО


                14 жовтня – День захисника України. 
Напередодні цього свята 40 бійців батальйону Національної гвардії України військової частини 3059 прибули до Кременчука із зони АТО. Кременчуцькі нацгвардійці з квітня несли службу в районі Маріуполя. 
            Бійців на території військової частини разом з особовим складом батальйону та командиром частини полковником Аленіним зустрічали  міський голова В. Малецький, рідні та близькі військовослужбовців, а також Рада громадськості мікрорайону № 2 та працівники бібліотеки-філії №4. 
    










Осіння подорож до Софіївки


                  Під Уманським небом ясним і високим,
Чудова "Софіївка" радує нас.
                 Я так, як і кожен знаходжу в ній спокій,
       Гортаю вчорашній і нинішній час.


        Минулої неділі колежанки з бібліотеки ВПУ-7 запропонували працівникам філії №4 здійснити разом подорож   до Умані в  "Софіївський" парк.        

    Вже більше ніж 200 років милує, очаровує людські душі  ця перлина паркового мистецтва. Софіївка відноситься до найкрасивіших місць світу, створених людиною, а також до семи див України.

 Парк здивував та зачарував нас своїми дивовижними ландшафтами, казковими гротами і дзеркальними ставками, фонтанами і водоспадами, чудовими мармуровими скульптурами, що наче зійшли зі сторінок “Іліади” та “Одіссеї”Є в Софіївці фонтан «Змія», струмінь якого б'є на 16 м вгору, острів Кохання з храмом богині Венери. Софіївка – символ краси природи, гімн жіночності. Адже парк був створений як подарунок графа Потоцького своїй дружині Софії, красуні-гречанці.  

          

     

     Ми пройшлися тихими алеями парку, милувалися дивовижною осінньою природою. Восени тут дерева та кущі вдягаються у різноманітні барви, рясніють яскраво-жовтим, червоним та бордовим. 
























          Ми потрапили сюди вперше і пишаємося тим, що така краса є в нашій рідній Україні. І ще більш чарівною і романтичною здається Софіївка, коли довідуєшся про історію її створення.  Про це можна дізнатися із книг, що є у фондах бібліотеки-філії №4. Пропонуємо  прочитати:
  •  Байрак О. Заповідні дендрологічні парки України.- К, 2014
  • Ботанічні сади та дендропарки України. - К: Державна служба заповідної справи Мінприроди України, 2010.- 296 с., іл.
  • Це моя Україна: Національні парки України.- Львів: Світло і тінь, 2009.- 271 с., іл.                                                                                       Художній твір, де згадується Софіївка -  В.Пікуль "Фаворит".


Немає коментарів:

Дописати коментар