Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

       


Другий місяць осені починається з особливої дати.          1 жовтня в усьому світі відзначається День людей похилого віку, проголошений Генеральною асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.
     Старіння - особлива пора у житті людини. Це час, коли доводиться осмислювати результати своєї праці і неоправдані надії, звикати до нового режиму і сенсу життя. Час, коли людина стає занадто вразливою і незахищеною. Саме тоді вона потребує особливої уваги і не лише загальносуспільної, а зокрема лікарської.
     Не стоїть осторонь здоров’я і медичних проблем літніх людей і наша бібліотека. З нагоди відзначення свята,            3 жовтня вона організувала для користувачів похилого віку  скарбницю довголіття «Вік  життю не завада», на яку запросила сімейного лікаря Центру первинної медичної допомоги  Кардаш Л. П. та медсестру Гарегу Т. О.
     Лідія Петрівна розповіла присутнім про хвороби, які найчастіше переслідують літніх людей, чим вони спричинені і як з ними боротися. Тут можна було почути і про захворювання серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, нервові розлади, про особливості харчування в похилому віці, а також відповіла на  хвилюючі їх запитання. Медична сестра безкоштовно виміряла всім бажаючим тиск.

     Наприкінці заходу бібліотека подарувала стареньким пам’ятки здорового харчування та рецепти фіточаїв, а хор Ради громадськості мікрорайону № 1 - чудові українські пісні.







Немає коментарів:

Дописати коментар