Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Свято на Молодіжному


28 вересня 2016 року бібліотека-філія № 4 разом з Радою громадськості мікрорайону № 2 та ліцеєм нафтопереробної промисловості провели свято мікрорайону «Великеє місто. Будинки високі…», присвячене Дню міста. 





     Вересневого осіннього дня минуло 445 років з дня заснування нашого прекрасного Кременчука. Невпізнаним стало колишнє козацьке місто – розрослося і розквітло. З кожним роком стає все чарівнішим та впорядкованішим і один з його мікрорайонів –Молодіжний.



    "Великеє місто. Будинки високі...". Це слова з вірша відомої української письменниці Лесі Українки.  В зв’язку з декомунізацією її  ім'я тепер носить головна магістраль Молодіжного, де й розміщена наша бібліотека.



       50 років тому, в зв’язку з будівництвом  комплексу хімічних підприємств в Кременчуці,  для нафтохіміків інтенсивно починає будуватися селище Молодіжне. Тут стрімко з'являються нові житлові масиви, широкі вулиці, проспект, зона відпочинку – парк, кінотеатр, палац культури, бібліотека. В цьому році святкує свій 50-ти річний ювілей  завод "Укртатнафта", ліцей нафтопереробної промисловості, ЗОШ № 17. В наступному – виповнюється 50 років нашій бібліотеці. Молодіжному – 50! Багато хто з   мешканців були свідками та активними учасниками його розбудови. 



     Тож, з нагоди ювілейних дат  жителі  Молодіжного зібралися на  свято мікрорайону. Не залишилися осторонь та прийшли привітати мешканців і  керівники міста – заступник міського голови Ольга Усанова, начальник Автозаводської районної адміністрації Катерина Слинько, депутат Полтавської обласної ради Наталія Макаруша, депутати Кременчуцької міської ради Тетяна Сидерка та Олександр Кальченко, спеціаліст відділу по роботі з населенням Автозаводської районної адміністрації Олена Заваруєва.






     Ведучі заходу розповіли про цікаві факти з історії міста, читачка бібліотеки Римма Дубина продекламувала власні зворушливі вірші про Кременчук. 




Цікава розважальна  програма:  ліричні пісні у виконанні учнів ліцею нафтопереробної промисловості, віночок гарних українських пісень від хору ради громадськості мікрорайону № 2 та жартівливі гуморески, які прочитали найменші мешканці мікрорайону –  відвідувачі бібліотеки-філії № 4 для дітей, теж не залишили нікого байдужими. 

















     А який багатий  наш Кременчук на квіти!  Буяють вони різнобарв’ям з весни до глибокої осені. Естетичну насолоду подарували всім .виставки квіткових і овочевих композицій від ЗОШ № 8. Члени ОДЮК запропонували незвичайні вироби з паперу - орігамі, а учні ЗОШ № 26 підготували виставку виробів з природного матеріалу. Любов до малої батьківщини можна було побачити в малюнках школярів ЗОШ №17.






















      А яке ж свято без фото на згадку? Для бажаючих зробити світлини був організований   селфі-простір. 








Не залишилися поза увагою і дітлахи. Для них працівники бібліотеки підготували цікаву краєзнавчу вікторину «Чи знаєте ви своє місто?» та невеличкі призи. 


Родзинкою свята став невеликий показовий парад з піснею нацгвардійців в/ч 3059, які забезпечують спокій та правопорядок в мікрорайоні.





     Любов до рідного краю об’єднала всіх на святі. Адже  наше місто – то криниця нашого родоводу, а мешканці його – це велика кременчуцька родина.






Немає коментарів:

Дописати коментар