Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 30 березня 2017 р.


Спорт  як стиль життя





      7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. До цієї дати бібліотека-філія № 4 міської ЦБС для дорослих, одним з пріоритетних напрямків роботи якої є популяризація здорового способу життя, провела вечір-зустріч «Тріумф людського духу». 


  На захід були запрошені нацгвардійці в/ч 3059 та старшокласники. На них чекала цікава зустріч із спортсменами-земляками Олегом Білоконем та Віктором Дементьєвим.  




  Не часто молоді випадає нагода поспілкуватися з чемпіонами світу, Європи та паралімпійцями і дефлімпійцями. Юнаки та дівчата із захопленням слухали історії із спортивного життя Олега Білоконя, заслуженого майстра спорту, чемпіона та срібного призера чемпіонату світу з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням слуху, бронзовим призером з  метання диска та штовхання ядра ХХІІ Всесвітніх літніх Дефлімпійських ігор.







    Харизматичний спортсмен з гумором пригадував про свою участь у змаганнях за кордоном, особливості менталітету жителів тих країн, де йому довелося побувати. Він дав поради юним учасникам зустрічі не боятися ставити перед собою високі цілі та знаходити сили і волю їх досягнути. А для цього потрібно вже сьогодні дотримуватися здорового способу життя. 


      Про чемпіона  Паралімпійських ігор 2016 року  в Ріо-де-Жанейро з велоспорту Єгора Дементьєва розповів його батько, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури України Віктор Петрович Дементьєв. Сам Єгор в цей час знаходиться на тренуванні за кордоном. Вражаючими були факти з життя спортсмена. З народження він отримав тяжку травму, але протягом життя доводив собі та оточуючим, що здатен на великі спортивні досягнення. Результатом його неймовірної сили волі стали золоті медалі.







  Цікаві розповіді шановних гостей доповнювалися переглядом відеосюжетів та світлин спортивних змагань з їх особистих архівів. Бурхливі оплески викликали у присутніх хвилюючі моменти перемог та церемоній нагородження чемпіонів, коли піднімався прапор України та звучав гімн нашої держави.  











  Серед присутніх в залі не залишилося байдужих. Військовослужбовці та учнівська молодь із задоволенням розглядали спортивні нагороди, грамоти та дипломи, ляльки-талісмани, диск для метання,  активно ставили різноманітні запитання, як традиційні так і філософські. Юнаки та дівчата, які займаються спортом, цікавилися особливостями тренування та корисного харчування, дякували за професійні поради. 






     На жаль, незабутні зустрічі швидко закінчуються.  Так сталося і цього разу. Ще довго молодь не відпускала чудових співрозмовників, а вони, в свою чергу, не поспішали залишити гостинну залу бібліотеки. Фіналом заходу стала фотосесія з відомими земляками та побажання нових зустрічей з ними.





2 коментарі: