Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 14 травня 2017 р.

Українські вишиванки наче райдуги світанки


Щороку у третій четвер травня відзначається міжнародне свято - День вишиванки, яке не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції носити вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми - українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї .
З нагоди  Дня вишиванки в бібліотеці-філії № 4 представлена книжкова виставка-берегиня «Українські вишиванки наче райдуги світанки», яка знайомить користувачів з традиціями та тонкощами вишивки української сорочки. Адже сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів — бути оберегом, а вишиванка — це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.



"Бережи українське - носи вишиванку!"- ці слова Ліни Костенко стали своєрідним заповітом. І в цей день кожний охочий може долучитися до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Як і більшість українців, 18 травня бібліотекарі нашого міста вдягнуть святкові вишиванки і бібліотеки розквітнуть червоно-чорними, синіми барвами традиційних та сучасних українських вишитих сорочок.




Немає коментарів:

Дописати коментар