Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 23 травня 2017 р.




Она называлась когда-то
И звучно, и кратко – Ямато.
Теперь во всем мире зовётся
Страной восходящего солнца.

      Японія має славу однієї з найзагадковіших і екзотичних країн світу. Це країна хмарочосів і найдавніших храмів, нецке і квітучої сакури, супертехніки і чайних церемоній, Саду каменів і ікебани. Нанотехнології тут дивовижним чином поєднуються зі стародавніми традиціями, деякі звичаї діють нарівні із законами. Далека і близька, проста і загадкова. Все це Японія. 
    23 травня  в бібліотеці - філії №4 відбулося чергове засідання молодіжного клубу «Гармонія» присвячене року Японії в Україні.
         Учасники заходу «Країна квітучої сакури» мали можливість доторкнутися  до її історії та культури, легенд та традицій. Зала, де відбулася зустріч, була стилізована під маленький сад в японському стилі – бонсай, серед якого затишно розташувалися дівчата. В їх зовнішності частково були використані елементи японського національного макіяжу, зачісок, одягу, аксесуарів.  











     Бібліоstop «країною, де сходить сонце» познайомив всіх бажаючих з мистецтвом орігамі. Майстер-клас провела педагог-організатор клубу «Промінь»  Об'єднання дитячо-юнацьких клубів м. Кременчука Плужник Діана. 













  Перші уроки створення простих композицій ікебани  продемонструвала флорист Наталя  Срібна.










     Юні учасниці змагалися в складанні віршів хоку та каліграфії з написання  ієрогліфів. 


Зустріч проходила  як своєрідне театралізоване дійство з чаюванням та фотосесією. Тут було цікаво, весело і пізнавально.








     

Немає коментарів:

Дописати коментар