Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 15 жовтня 2017 р.



     19 жовтня о 12.00 в бібліотеці-філії № 4 ЦБС для дорослих відбудеться зустріч з Василем Шклярем, одним з найвідоміших та найбільш читаних сучасних українських письменників, лауреатом Шевченківської премії, відмова від якої стала чи не найбільш резонансною подією в культурному житті країни. 

     Василь Шкляр завітає до Кременчука презентувати свою нову книгу "Троща". Це історичний роман про боротьбу Української Повстанської Армії на Тернопільщині, про перемогу людини над обставинами та собою. 

     "Троща – це не тільки очерет. Це, крім усього, катастрофа, бійня, яка трощить людські долі й життя. Однак якщо ти здатний гідно відповісти найжорстокішим викликам долі, то вийдеш переможцем навіть із пекла", – так говорить письменник про свій роман. 

     Для головного героя війна вже минула, проте боротьба не забулася. «Свої» і «чужі», дружба та розбрат, кохання і зрада, помилування й помста, свобода й неволя… Перед його очима знов розгортаються бої та тривають допити, постають обличчя різних людей, та ніяк не з’являється личина зрадника… 

     В основу книги покладені реальні події 40-х років минулого століття. – свідчення зв’язкової УПА Ганни Зеленої, а головного героя автор писав із колишнього сотенного повстанської армії 94-річного Мирослава Симчича. 

    Книга покликана показати усьому світові, що українці продовжують боротьбу з режимом за свою незалежність і сьогодні. "Пам’ятаймо, що наша боротьба триває!, - нагадує письменник. 

    Бібліотека запрошує на презентацію представників мас-медіа та шанувальників української книги. У вас буде унікальна нагода почути живе слово автора, особисто поспілкуватися з ним, придбати книги для своєї бібліотеки, взяти автограф на згадку, сфотографуватися. 

     Зустріч відбудеться 19 жовтня о 12.00 у бібліотеці-філії № 4 за адресою: проспект Лесі Українки (50-річчя Жовтня), 5. Зупинка "Аврора".




     Контактна особа зав. організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. Горького 

                                                                   Тетяна Майдак т. 5-65-04 cbsbook@ukr.net 
                                                    зав. бібліотекою-філією Зоя Харченко filiya4@ukr.net


Немає коментарів:

Дописати коментар