Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 19 жовтня 2017 р.

Василь Шкляр презентував свою нову книгу "Троща"




     
  Презентація відбулася у переповненій залі бібліотеки-філії №4, де зібралися справжні шанувальники та цінителі української книги: літератори та журналісти, бібліотекарі та освітяни, користувачі бібліотек міста. На всіх чекала довгоочікувана та приємна зустріч з цікавою і творчою людиною, одним із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників. 
     Вперше до Кременчука завітав презентувати свою нову книгу Василь Миколайович Шкляр, член Національної Спілки письменників України, член Асоціації українських письменників, лауреат багатьох престижних літературних премій, володар гран-прі Всеукраїнських конкурсів на кращий роман «Золотий бабай» та «Коронація слова», лауреат премії «Золоте перо», міжнародної премії «Спіраль століть», австралійської премії «Айстра», премії Ліги українських меценатів «Ярославів Вал» та ін.

       Сьогодні Василя Шкляра називають батьком українського бестселера. Кожен його роман викликає неабиякий резонанс у суспільстві.

        Нещодавно світ української літератури поповнився новим виданням Василя Шкляра.
   Написаний роман “Троща” галицьким діалектом. Це історичний роман про боротьбу Української Повстанської Армії на Тернопільщині та про перемогу людини над обставинами і собою. 
      "Троща – це не тільки очерет. Це, крім усього, катастрофа, бійня, яка трощить людські долі й життя. Однак якщо ти здатний гідно відповісти найжорстокішим викликам долі, то вийдеш переможцем навіть із пекла", – так говорить письменник про свій роман.
      В основу книги покладені реальні події 40-х років минулого століття - свідчення зв’язкової УПА  Ганни Зеленої. А головного героя писав автор із колишнього сотенного повстанської армії 94-річного Мирослава Симчича.
    Книга покликана показати всьому світові, що українці продовжують боротьбу з режимом за свою незалежність і сьогодні. "Пам’ятаймо, що наша боротьба триває!, - нагадує письменник.  Письменник розповів про історію створення роману, зачитував уривки з нього та відповідав на запитання.
     На зустріч прийшло так багато шанувальників, що просторе приміщення бібліотеки ледве змогло вмістити усіх бажаючих. Черга за автографом розтяглась на добру годину.


     Присутні на зустрічі мали унікальну нагоду почути живе слово автора, особисто поспілкуватися з ним, придбати книги для своїх бібліотек з автографом на згадку. Представники мас-медіа взяли у письменника інтерв’ю. 






































     Презентація залишила в душі кожного теплі почуття, незабутні враження та сподівання на нові зустрічі. 
     Захід відбувся за підтримки депутата Полтавської обласної ради Макаруші Наталії Миколаївни. 




Про зустріч писали:


      

Немає коментарів:

Дописати коментар