Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 26 жовтня 2017 р.


Вечір воїнської слави
                        
Україно моя, ти  згадай ті роки!
  І всіх, хто загинув тоді пом’яни,
        Всіх, хто виборов мир нам і спокій,
    Щоб ми не знали лихоліть війни.

      28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників. Саме в цей день у 1944 році було покладено кінець  поневоленню нашої країни нацистами. З 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року палала земля України та вкривалась багрянцем крові її захисників.
       Збігають роки і приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих грізних років і переможних боїв. Дорогою ціною заплатив наш народ у цій найжорстокішій за всю історію війні. Згадаймо села, що згоріли, стерлися з лиця землі, міста розорені, але не підкорені. Згадаймо про кожну вулицю, про розбиті мрії і нездійсненні надії. Солдати Другої світової війни на смерть стояли за кожен метр своєї землі; горіли в танках, вмирали в концтаборах, але не вторглися в чужі території, а несли визволення  всій Європі. То давайте будемо пам’ятати – з вдячністю, смутком, про те, як рідні нам та зовсім незнайомі люди віддали своє життя за Батьківщину, волю, світле майбутнє своїх дітей.
         До цієї святкової дати в бібліотеці-філії № 4 було проведено вечір воїнської  слави «Житиме вічно моя Україна – кров’ю полита земля».


         На цей захід були запрошені громада мікрорайону № 2 та старшокласники ЗОШ № 17. В пам’яті людей старшого покоління ожили спогади  відлуння цієї страшної війни, які передають  в оповідях внукам і правнукам. Затамувавши горе і біль,  вони згадали, як чекали своїх чоловіків, синів, відбудовували зруйноване та виховували своїх дітей. Корисно було для молоді дізнатися про мужність та відвагу, яку проявляли  солдати, визволяючи свій рідний край, свою Вітчизну.
       Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять усім полеглим воїнам. На завершення вечора солдатської слави прозвучала пісня «Червона калина» у виконанні  члена хору мікрорайону № 2 Олени Горбунової.




        Захід закінчився, але пам’ять про тих, хто  ціною свого життя добував перемогу ніколи не згасне в наших серцях. Хай звершене батьками і дідами, усім поколінням, яке пройшло війну, наснажує нас на добрі справи в ім’я зміцнення української держави, створює всім, хто живе в Україні щасливе і заможне  життя.  














Немає коментарів:

Дописати коментар