Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 26 жовтня 2017 р.

Ліки навколо нас


          До настання сезону холодів  та застуд абонемент для дорослих бібліотеки-філії №4 презентував виставку-аптеку «Запах зілля з бабусиних долонь». На виставці представлені книги та атласи лікарських рослин, а також зразки лікарських трав, які були зібрані  на луках і в лісі  села Ламане Глобинського району. Тут можна побачити букети звіробою, астрагалу, деревію, подорожника, безсмертника та інших лікарських рослин,   що зустрічаються в нашій місцевості. До кожної рослини додається коротка характеристика,які хвороби лікує та як правильно приготувати настій чи відвар з лікарської сировини.
          На виставці також представлена пам’ятка «Як правильно збирати лікарські трави», де пропонуються  практичні поради як заготовити лікарські рослини, щоб вони не втратили свою цілющу силу і були максимально ефективними при застосуванні.
                 Будьте впевнені, що кожна ложка рослинного настою чи відвару- це   неоціненний подарунок вашому організму у вигляді вітамінів, мінералів,органічних кислот та інших активних компонентів, які будуть стояти на сторожі вашого здоров’я  пртягом  всього сезону холодів та застуд.

                  Книжкова виставка прикрашена сухоцвітами та китицями горобини. Яскраве оформлення виставки привертає увагу відвідувачів абонементу.









Немає коментарів:

Дописати коментар