Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 29 січня 2018 р.


Крути – наша слава, наша історія

 Ви стали прикладом усім,
  Про вас нікому не забути!
                           В понурій темряві віків
         Світити будуть завжди  Крути.

          29 січня 2018 року Україна вшановує пам’ять героїв Крут. Минає 100 років з того дня, коли відбувся бій під Крутами, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії, як символ національної честі.
         300  молодих юнаків виявилися у своєму патріотизмі вище за класові інтереси і, коли настала  потреба, без вагань віддали своє молоде життя в ім’я своєї країни. Герої Крут були першими  «кіборгами» у нашій історії.
          Вшановуючи пам’ять про них, в бібліотеці-філії № 4 відбувся героїко-патріотичний вечір «Коли стають до зброї діти, народ цей не перемогти».


           На захід  була запрошена учнівська молодь ЗОШ № 8  та мешканці мікрорайону № 3. Затамувавши подих, молодь слухала розповідь ведучої  про Крутянську битву, події якої викликали в них щирі почуття гордості за своїх нащадків. Героїчний  подвиг їх однолітків, що полягли за волю країни, кожен з них мимоволі порівнює із сьогоденням, коли потрібно знову відстоювати незалежність України на сході.


           Громаді Молодіжного було цікаво дізнатися про цю визначну подію тому, що одна з вулиць мікрорайону № 3 носить назву – вулиця Героїв Крут. З особливим інтересром присутні переглянули відеосюжет  «Пам’яті героїв Крут присвячується» про ті трагічні та героїчні події .

          Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять юних героїв. Вони пішли в безсмертя. Пам’ять про героїв Крут буде виховувати ще не одне молоде  покоління. 






Немає коментарів:

Дописати коментар