Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 19 березня 2018 р.

Зелений настрій
                   ( До Міжнародного Дня Землі)

           До Міжнародного Дня Землі бібліотекарі філії №4 запропонували  учням школи №26 екологічну тусовку під назвою «Зелений настрій». Цей день став загальнолюдським символічним святом  турботи  про наш спільний дім – планету Земля. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. Ми розповідали молоді, що Міжнародний День Землі єднає людей в турботі про майбутнє планети і закликає ставитися з повагою до оточуючого нас світу, берегти природу. 


       З особливою цікавістю учні переглянули відеосюжети про нашу надзвичайно красиву планету, назва якої - Земля, взяли участь у вікторині «Зелений колір – колір природи і весни».  В грі «Екологічне хайку» діти продемонстрували свої поетичні таланти. Адже натхненням для хайку слугують природні стихії, миті краси і гармонії або пережиті  емоції. 


        Наша розмова йшла про те, що саме робити, щоб зберегти планету Земля, як долучитися до екологічних акцій? Не лише в цей день, а і в подальшому житті кожен мешканець нашої зеленої планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: прибрати від сміття прилеглу територію, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля і скористатись велосипедом, стати експертом з енергозаощадження у себе вдома. 





        В кінці заходу молодь взяла участь у грі «Обіцянка Землі», в якій зобов’язалася робити певні речі задля збереження довкілля. Наприклад: “Я буду вимикати світло, коли виходжу з кімнати”, “Закривати воду, коли чищу зуби” та інші. А домашнім завданням учасникам нашої екологічної тусовки стала пропозиція посадити разом з батьками або друзями хоча б одну рослину: дерево чи декоративний кущ у  дворі або парку, квіти на підвіконні класної кімнати. До речі, дуже добре у горщиках ростуть петрушка, кріп, руккола, можна посадити навіть помідори! 




             Сподіваємося, що кожен  сьогодні отримав гарний зелений настрій і всі учасники нашого заходу  успішно долучаться до акції «Година Землі».




Немає коментарів:

Дописати коментар