Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 24 травня 2018 р.

Подорож до унікального дендропарку 
під Кременчуком

      Розмаїттям фарб та пахощів квітів, зеленню дерев та чагарників зустрів працівників міської ЦБС для дорослих дендропарк «Івушка», який знаходиться у мальовничому куточку на березі Псла у 20 км від Кременчука на території оздоровчого комплексу «Нафтохімік».   



      Екскурсію для колег організувала бібліотека-філія № 4, а провела її Надія Павлівна Гальченко, доктор біологічних наук, доцент КНУ ім. Остроградського, голова міського осередку ВЕЛ, член ГО «Екологічний клуб «Омельник». Вона розповіла про історію створення дендропарку та вразила екскурсантів своїми енциклопедичними знаннями про понад 200  видів, форм, сортів, гібридів дерев, кущів та квітів, які представлені у сучасній колекції парку.  





     Бібліотекарі із захопленням милувалися витвором ландшафтного мистецтва. Насадження сформовані у вигляді міні-садів на площі 2, 5 га за принципом саду безперервного квітування. Саме на час проведення екскурсії вже відцвіли фруктові дерева, але порадували своїм святковим вбранням сортові іриси, троянди, вейгела, бузина, спірея, бузок.






     Розпочалася екскурсія у «Вербовому саду», далі чекав «Сад бузків» (сірінгарій). Особливими пахощами здивував усіх сад лікарських рослин «Зелена аптека». Ландшафтною родзинкою дендропарку є «Утоплений сад» - природний кабінет аромотерапії. 


    Особливий скарб парку –  цінна лікарська рослина гінкго дволопатеве, яка занесена до Міжнародної Червоної книги. 



    Бібліотекарі прогулювалися «Садом декоративних кущів» та лабіринтом з кущів барбарису і кизильника, робили селфі в рокарії та на фоні гравійного саду, відпочивали в альтанці.  Справжньою прохолодою в цей спекотний день повіяло від декоративної водойми, яку прикрашали квіти латаття чудового рожевого кольору.



     Стомлені та переповнені позитивних вражень, бібліотечні працівники повернулися до міста із сподіваннями про наступне відвідування дендропарку іншої пори року – восени. 








        






Немає коментарів:

Дописати коментар