Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 26 грудня 2018 р.

Бібліотека взяла участь 
в екологічному семінарі 

      З 19 по 21 грудня 2018 року в с. Омельник відбувся ХІІІ екологічний семінар «Взаємодія громадських організацій, промислових підприємств та державних органів для вирішення екологічних питань».


     Учасники семінару розглядали питання забрудненості повітря в різних районах міста. За словами заступника головного інженера з питань екологічної безпеки ПАТ «Укртатнафта» Г.А.Демьохіна, найвищий показник забруднення – біля в’їзду на Крюківський міст з боку центру. Також високий вміст забруднюючих речовин зафіксовано в районі залізничного та авто вокзалів. Це пояснюється великим скупченням транспорту в даних місцях, адже 50% становлять викиди від промислових підприємств та 50% від вихлопних газів автомобілів.





     Про вплив забруднення повітря на здоров’я людей розповів К.М.Есаулко, директор-головний лікар оздоровчого комплексу ПАТ «Укртатнафта». Причина багатьох хвороб – хронічна інтоксикація організму шкідливими викидами від автотранспорту. Як наслідок цього в людей можуть виникати хвороби дихальних шляхів, онкозахворювання та, навіть, психічні розлади (агресія, панічні атаки, погіршення пам’яті, порушення сну).



       Голова профспілкового комітету ПАТ «Укртатнафта», депутат обласної ради В.П.Хоменко в своєму виступі зупинився на питаннях забруднення Дніпра, укріплення його берегів, необхідності реконструкцій каналізаційних стоків у місті, проблемі стихійних звалищ. Він наголосив на важливості екологічного виховання підростаючого покоління.





     Тему екологічної просвіти серед громади та виховання екологічної культури молоді продовжила завідуюча бібліотеки-філії № 4 Кременчуцької ЦБС для дорослих З.М.Харченко. Вона розповіла про роботу, яку проводить бібліотека по екології – соціокультурні заходи, популяризацію екологічної літератури, участь у загальноміських акціях та інформаційну діяльність філії.




     Директор ТОВ «Кременчуцька металургійна компанія» О.М.Чубенко зупинився на необхідності розробки і прийняття законодавчого регулювання діяльності, пов’язаної із вторинною сировиною, отриманою з промислових відходів та її пріоритетне використання над природними ресурсами. Він розповів про діяльність свого підприємства, яке спеціалізується на збиранні безпечних відходів та виготовленні матеріалів для дорожнього покриття із відходів виробництв.
    Тему прийняття окремих законодавчих та нормативних документів за поданням Мінприроди продовжив В.Є.Карнатовський, головний спеціаліст з охорони НС ВОП та НС ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».


    Під час семінару були досягнуті домовленості між його учасниками про співпрацю між підприємствами, державними установами  та громадськими організаціями у вирішенні екологічних проблем Кременчука.

    По завершенні заходу його учасники ознайомилися з системою роздільного збору побутових відходів ОЗК «Нафтохімік». 



    На семінарі були присутні та освітлювали подію журналісти місцевих видань: Ліна Романченко («Кременчуцька газета»), Євгенія Каблучка («Телеграф»), Юлія Билина («Репортер», посилання на статтю).


Немає коментарів:

Дописати коментар