Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 20 лютого 2019 р.

Міжнародний День рідної мови

  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
      21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Саме з цього приводу у бібліотеці-філії №4  відбулися мовні перегони «Читаємо, граємо – мову вивчаємо». На захід завітали учні  ЗОШ №8. Після вступного слова було проведено мовні та літературні конкурси, де учні показали себе справжніми знавцями своєї мови. 
      У цікавій ігровій формі проходили змагання двох команд «Шукачі мовних скарбів» та «Шанувальники рідної мови».
 Вікторини, ігри, розваги тримали у напрузі усіх учасників до завершення змагань. Вони згадували фразеологізми та українські прислів’я, писали словниковий диктант, робили синтаксичний розбір речення. Боротьба була досить емоційною та веселою.
     При оцінюванні гри журі врахувало швидкість та правильність відповідей гравців, уважність, кмітливість та їх рівень знань з української мови.













Немає коментарів:

Дописати коментар