Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 21 березня 2019 р.

                   Віртуальна подорож Китаєм                           «Піднебесна, що вражає»     2019 рік – рік Китаю в Україні. Бібліотека-філія № 4 долучилась до просвітницьких акцій, присвячених цій країні. 20 березня було  проведено для користувачів бібліотеки  віртуальну подорож Китаєм «Піднебесна, що вражає».




Учні ЗОШ № 8 потрапили в атмосферу Китаю. Зала була прикрашена помпонами, китайськими ліхтариками та квітами.



Ведуча заходу присутнім  розповіла цікаві історичні факти про країну. Китай – дивовижна країна з унікальною культурною спадщиною, батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства.
Саме в Китаї вперше з'явилися папір, компас, шовк, друк, фарфор, парашут, механічний годинник і це далеко не все. Природний газ, як паливо, вперше почали використовувати саме китайці.
Територія Китаю розташовується в 5 часових поясах, але всі живуть по одному часу, через так звану економічну необхідність.
Велика Китайська стіна найбільший пам'ятник архітектури, має довжину в 8 851 км. Спочатку її створювали для захисту території від войовничих кочових племен.                                                                                                    Емоційно та весело пройшла подорож. Учні переглянули відео сюжет.  Потім запропонували гостям пограти у пізнавальні ігри – «Змагання паличками», «Дізнайся за звуком» і відповісти на запитання вікторини, щоб згадати цікаві факти та перевірити свої знання про Китай. 
                 

                             



    В читальній залі  бібліотеки організовано  книжково-ілюстративну тематичну виставку «Піднебесна, що вражає». Для присутніх був проведений інформаційний огляд літератури, який ознайомив із книгами  про історію, культуру, політику і економіку Китаю.



        По закінченню заходу всі бажаючі мали змогу сфотографуватися біля фото зони.  


Немає коментарів:

Дописати коментар