Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 29 вересня 2019 р.

26 вересня у бібліотеці – філії №4 відбулося свято «Весела туса поетичного клубу «Цвіт калини» з нагоди 250-річного ювілею від дня народження Івана Петровича Котляревського - зачинателя нової української літератури.
    Ведучі Ірина Залюбовська та Жанна Воскобійник розповіли слухачам про біографію поета, а також про унікальність творчих шедеврів «Енеїди» та «Наталки Полтавки».
    Були зачитані уривки з поеми «Енеїда» Іриною Залюбовською, творче переосмислення однієї з сюжетних ліній поеми Нілою Волковою, театралізована постановка «Полтавського танго» на слова Валерія Голуба у виконанні Юрія Прокопенка і Алли Лебедєвої. А також прекрасне виконання акапельно Оленою Івлєвою арії «Наталка Полтавка».





   Для дітей була проведена розважальна гра «Відгадай героя», де вони показали свій рівень знань з цієї теми та найрозумніші отримали солодкі подарунки.

   Захід пройшов у розважальній формі, але й мав інформативне підгрунтя. Слухачі дізналися багато цікавих фактів із життя Івана Котляревського, історію написання його творів, його основні принципи життя, а головне – внесок Котляревського у становлення української літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар