Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 29 жовтня 2019 р.




        31 жовтня  о 14.00 в бібліотеці-філії № 4 відбудеться презентація книги «Екологічні казки» для людей з вадами зору. Автор –  Олена Крижановська, молода українська письменниця, географ, еколог, бард. Займається живописом, театралізованими виставами. Пише вірші і музику під псевдонімом Зелена Криж.
        Народилася і живе в Києві. Працює в НПП «Голосіївський» фахівцем з екологічної освіти.
       Лауреат конкурсу “Коронація слова - 2006” та інших міжнародних і всеукраїнських конкурсів. Нею видано більше 30 книжок та 200 публікацій у періодичних виданнях України, Білорусі, Росії як українською мовою так і англійською, російською, китайською.
        «Екологічні казки» - це перша книга автора, написана шрифтом Брайля для людей з вадами зору.
       «Якщо очі не можуть розповісти мені про людей, події, ідеї та картини, я знайду інший спосіб, як про це довідатись», - писав Луї Брайль, який розробив шрифт для сліпих, завдяки якому писемне слово стало досяжне мільйонам незрячих людей. 
        На жаль зараз книги видаються шрифтом Брайля в дуже малій кількості. Тому презентація цього видання – справжня подія в літературному житті нашого міста,  адже такі книги необхідні для розвитку людей з особливими потребами.
        Підготовка та випуск книги «Екологічні казки» реалізовано в рамках культурного проекту «Формування екологічної культури у слабозорих людей» за фінансування Українського культурного фонду. 
        
     На презентацію запрошені кандидат біологічних наук, директор регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні», фахівець із ботаніки, флористики, ландшафтного дизайну та озеленення Н.П. Гальченко, депутат міської Ради Т.А.Сидерка. Члени ГО Кременчуцького об'єднання УТОС виступлять  перед громадою з концертною програмою.
                  
       Бібліотека запрошує представників мас-медіа та всіх бажаючих відвідати захід.
Презентація відбудеться в бібліотеці-філії №4 за адресою:  проспект Лесі Українки, 5. Зупинка «Аврора».
                     Контактна особа   зав. організаційно – методичним відділом ЦМБ 
                                           Вікторія Старкова       т. 5 – 65 – 04
                                                                              
                                     зав. бібліотекою-філією № 4    
                                     Зоя Харченко 
                                     filiya4@ukr.net


Немає коментарів:

Дописати коментар