Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 26 лютого 2020 р.

                     Масляна завітала до бібліотеки

     Масляна є одним  із найстаріших свят слов’янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні  з язичницької  культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.
    З нагоди цього свята, 26 лютого бібліотека-філія №4  разом з контакт-центром №1 підготувала і провела для своїх користувачів етнографічні  посиденьки «Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла».
    У ході заходу ведуча  Світлана Багмет розповіла присутнім історію виникнення Масляної, традиції і звичаї її святкування. Кожен день цього тижня має певні особливості та цікаві звичаї. Масляні обряди  покликані прогнати зимові холоди, зазвати весну, розбудити природу від сну і повернути людям сонячне тепло. Як кажуть у народі: «Масляна відбулася-весна розпочалася».
     Вінок народних пісень про Масляну подарували учасники ансамблю «Дніпрянка» контакт-центру №1.

     А яка ж Масляна без смачних млинців! Тож завершилася бібліотечна Масляна смакуванням млинців, вареників та пиріжків з різноманітними начинками та запашним чаєм з варенням. Господині ділилися секретами власної кулінарії, записували рецепти та просто спілкувалися у невимушеній атмосфері. Свято відбулося весело, з жартами та добрим гумором, тож учасники отримали задоволення та позитивні емоції.





Немає коментарів:

Дописати коментар