Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 26 жовтня 2020 р.

76 річниця з дня вигнання нацистських окупантів із України День визволення України від нацистських загарбників – свято, яке відначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацисткої Німеччини та її союзників під час другої світової війни за межі сучасної території України. Сьогодні 26 жовтня читальна зала бібліотеки-філії №4 експонує книжкову виставку у вітрині «У вогні палала рідна сторона».
Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території України в кінці жовтня 1944 року та про людські і матеріальні втрати, які понесла Україна під час Другої світової війни. Окремими томами на виставці представлені Книги «Живи, Пам'ять» – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув перемогу. Вони розповідають про героїзм і самопожертву воїнів-українців у боротьбі з гітлерівськими загарбниками. У Книгах Пам'яті опубліковано імена полеглих у роки війни (воїнів і цивільних громадян).
До уваги відвідувачів дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни. Багато із пропонованих книг – це роздуми про долі переможців. Автори зуміли написати про їхню воєнну і повоєнну долю так, що ці розповіді торкають глибини людської душі.
День визволення України – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

Немає коментарів:

Дописати коментар