Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 29 жовтня 2020 р.

Історія свята Хелловін нараховує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського Дня Помони і християнського Дня усіх святих. У дивному святі Хелловін переплелися кельтська традиція вшановування злих духів і християнська – поклоніння всім святим. На початку нашої ери римляни завоювали кельтську територію та принесли свої традиції і свята. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада вони святкували День Помони – богині рослин. У IX столітті, коли християнство розповсюдилося на території Великобританії, ці стародавні традиції змішалися з ще одним святом – католицьким Днем всіх святих – All Hallows Even, або All Hallows Eve. Пізніше його стали називати Hallowe `en, і врешті-решт – Halloween.
Не дивлячись на своєрідність, свято Хелловін в Україні вже міцно увійшло в календар осінніх тематичних заходів та приводів для веселощів серед молоді. В ці дні наше приміщення заполонили павуки, кажани, і привиди. Вся ця нечиста сила повилазила з підземного містичного книгосховища бібліотеки філії №4.
До уваги наших користувачів у читальній залі розгорнуто книжкову виставку-лякалку «У вирі книжкових жахів, містики, пригод», на якій представлена велика кількість цікавих романів, повістей про вампірів, відьом, злих духів та привидів. Серед продемонстрованих літературних джерел - Стівен Кінг, Дж.К.Ролінг, Том Холалланд, Поппи Брайт та багато інших. Завітаючи до нашої бібліотеки, ви маєте нагоду перегорнути сторінки містичних книг та сфотографуватися у нашій «яскраво-жахливій» фотозоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар