Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 10 липня 2022 р.

Фольк-елегія «Чари купальської ночі».

7 липня у філії №1 КМПБ відбулося засідання народознавчої світлиці «Берегиня»  з нагоди  свята Івана Купала. До цього свята бібліотекарами була проведена фольк-елегія «Чари купальської ночі». Свято Івана Купала одне з найбільш древніх і містичних слов’янських свят, яке відзначають в ніч з 6 на 7 липня. Відвідати засідання і познайомитися з традиціями купальського свята прийшли  жителі нашого мікрорайону .

 На засіданні  згадали  про традиції святкування цього чарівного свята, про дивну квітку папороті, як символ магічної Купальської ночі. Присутні охоче плели віночки із духмяних цілющих трав, брали участь у вікторинах, іграх та відгадували загадки. Учасники заходу змістовно, цікаво та весело провели час. А ще у бібліотеці була підготовлена святкова фотозона з лялькою Мареною.

Ми  прагнули передати шану народним традиціям нашим гостям. Щоб вони плекали все українське і вічне, що дійшло до нас з глибини століть, збережене пращурами. З нього ми черпаємо силу, добро і красу, що допомагає усвідомити, ми-українці, велична давня нація, єдиний нескорений народ зі своєю історією.








Немає коментарів:

Дописати коментар