Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 7 липня 2022 р.

Екологічна експедиція «Голубими дорогами рідного краю»

 

Щорічно, у першу суботу липня відзначається Міжнародний день Дніпра – першої за довжиною течії, третьою за площею басейна, четвертою річкою в Європі за довжиною. Це не офіційне екологічне свято цьогоріч воно припало на 2 липня. Метою проведення свята є – привернення уваги громадськості до проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною і відновленням водних ресурсів річки. Саме з нагоди цього свята у філії №1 КМПБ 6 липня проведена екологічна експедиція «Голубими дорогами рідного краю». Захід проведено разом з фахівцями комунальної установи ПЗФ регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні». Головний науковий співробітник, кандидат біологічних наук Гальченко Надія Павлівна, фахівець з екологічного виховання Симоненко Оксана Петрівна надали вичерпну, цікаву інформацію про назви і легенди Дніпра, познайомили з рибним і фіто різноманіттям, з видами рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України, з водоплавними птахами такими, як Чепура, Кулик, Сорока, Крижень, Мартином та іншими. І що самим виявилося цікавим, для усіх присутніх, що саме птах Мартин і є головною водоплавною птахою на Дніпрі (ми звикли її називати Чайкою).

    Присутні зацікавилися мультимедійною презентацією , книжковою викладкою «Станемо дружно на захист Дніпра», відгадували загадки,  розгадували ребуси на екологічну тематику.

    Захід залучив присутніх до активної екологічної діяльності, навчив гармонії співіснування з природою, сформував навички екологічного виховання. Директор регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні» Максименко Олег Володимирович привітав усіх зі святом і вручив подарунки.






#КМПБ

#перша_філія

Немає коментарів:

Дописати коментар