Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 20 липня 2022 р.

День української державності

    До Дня української державності, який відзначається вперше в цьому році 28 липня, філія №1 КМПБ підготувала цикл патріотичних книжкових виставок «З Україною в серці».

    Виставки розміщені на великій стіні абонементу відділу  обслуговування дорослих. По обидві сторони назви розміщені державні символи України та китиці  калини. Цикл складається з п’яти окремих виставок, кожна з яких присвячена певним подіям в історії держави.

    Перша виставка «Незалежна Україна: шлях до мети» популяризує літературу  по історії українського державотворення, українського козацтва, видатних постатей козацької доби та гетьманів України. Також виставка розкриває для відвідувачів плеяду видатних, неповторних і талановитих особистостей. Це відомі українки-історичні постаті Роксолана, княгиня Ольга, поетки Леся Українка та Ліна Костенко, художниці Марія Башкірцева та Катерина Білокур, оперна співачка Соломія Крушельницька.

    Друга виставка «Єдина, вільна, неподільна» присвячена участі України у Другій світовій війні та у війні з Росією.

    Центральною виставкою циклу є виставка «12 причин любити Україну». Виставка присвячена ознакам, які вирізняють  Україну серед інших країн світу і за що ми її любимо. Це і славні традиції, і чарівна культура, смачні національні страви, талановиті люди, хоробрі захисники, красиві дівчата. Але найбільше ми любимо її за те, що це  наш рідний край, країна, в якій ми народилися і виросли.

    Виставка «У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай» присвячена культурі та побуту українців, їх оберегам, відображає українські національні традиції та історію українського національного костюма. Виставка прикрашена українськими рушниками, муляжами вареників, опішнянською  керамікою, писанками.

    Завершує цикл виставка «Чи знаєш ти свій рідний край?», яка відображає історію та екологію Кременчука та Полтавщини в цілому, життя і діяльність відомих людей нашого міста.

    Цикл виставок оформлений в яскравих національних кольорах і привертає увагу відвідувачів бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар