Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 30 серпня 2022 р.

 

Господарі нічного неба 

     Під такою назвою 29 серпня захоплююче та цікаво пройшла Міжнародна ніч кажанів в бібліотеці.

     Ідея щорічного проведення цього свята зародилася в Європі. Але з часом вона поширилася і в інші країни, зокрема і в Україну.

     Дивлячись на кажанів, зразу ж згадується безліч страшних історій та фільмів жахів. З цими невеличкими нічними створіннями пов'язано багато забобонів. На багатьох картинах, де зображене пекло, можна знайти самих кажанів чи фантастичних істот з крилами кажанів.

     Та чи правда все це? Невже маленькі "крилаті мишки" можуть виявитися такими небезпечними?

     Філія №1 та фахівці екологічної освіти КУ ПЗФ РЛП "Кременчуцькі плавні" для дітей та дорослих підготували пізнавально-розважальну програму про секрети нічного життя рукокрилих. Оксана Симоненко розповіла: хто такі кажани, де вони мешкають, як орієнтуються у темряві, чим харчуються.





    Дітлахи залюбки розгадували загадки, ребуси та долучилися до майстер-класу по розфарбовуванню водяних горіхів, схожих за формою на кажанів, а  весела руханка підняла всім настрій.









     На тематичній книжковій виставці «Наші дивовижні сусіди» були представлені цікаві та яскраві сучасні видання про тваринний світ нашого краю.

    Учасники заходу мали можливість переглянути яскраві світлини різноманітного світу кажанів та поділилися розповідями про свої зустрічі з цими незвичайними тваринами.





    Сподіваємось, що подібна "ніч кажанів" покращить негативний імідж цих маленьких тваринок і незабаром вони покинуть сумні сторінки Червоної книги України.

       Корисно та пізнавально провели своє дозвілля в бібліотеці маленькі мешканці Молодіжного.




Немає коментарів:

Дописати коментар