Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 11 серпня 2022 р.

 Народознавчий етюд «Смакуйте мед і будьте всі здорові!»


     У серпні є три свята, що називаються Спасами і перший із них Медовий Спас або Маковія. Святкується він 14 серпня у перший день Успенського посту.                                                    

     Свій початок Медовий Спас бере ще з ХІІ-ХІV ст. Саме тоді в Константинополі почали відзначати це свято, яке припадає на день семи мучеників Маккавеїв, тому в народі перший Спас часто називають Маковієм.              

    В цей день у церквах святять воду, квіти, мак і мед. Перша ложка освяченого меду на Маковія вважається чарівною. Не забудьте загадати бажання, бо за повір’ям воно обов’язково збудиться!  

    Пропонуємо переглянути народознавчий етюд «Смакуйте мед і будьте всі здорові!», який підготували для вас бібліотекарі, на сторінці філії у ФБ.

 (https://www.facebook.com/pershafiliya.kremenchuk)

    Хочете більше дізнатися про історію, особливості свята, технологію створення маковійчиків, приготування шуликів? Тоді завітайте до філії №1 КМПБ за адресою: проспект Лесі Українки, 13.



Немає коментарів:

Дописати коментар