Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 10 серпня 2022 р.

 Декоративні рослини навколо нас


      Філія №1 КМПБ із задоволенням знайомить ВСО та мешканців міста з цікавими природничо-краєзнавчими об'єктами нашого міста. 

     9 серпня з ініціативи Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб» бібліотекарі філії організували екскурсію «Декоративні рослини навколо нас» в розсадник декоративних рослин "Гарді" - один з найбільших в нашій країні.




    Не зважаючи на літню спеку, на захід завітало дуже багато бажаючих як дорослих, так і малечі.  Кількість учасників перевершила всі наші сподівання. 

    Ознайомити з навколишнім світом декоративних насаджень в нашому мікрорайоні запросили Надію Павлівну Гальченко, головного наукового співробітника РЛП «Кременчуцькі плавні», кандидата біологічних наук, доцента КНУ ім. Остроградського. Розпочала вона свою розповідь про зелені насадження в регіональному ландшафтному парку «Кагамлицький», що на Молодіжному.     




      

     Своєю зеленню та красою зустрів учасників розсадник «Гарді». Багато років підприємство утримує лідерство на ринку України. Розплідник займає площу 42 га. Вирощує багато листяних, хвойних дерев і чагарників, вже адаптованих до наших кліматичних умов. 

  Розсадник вразив своєю величчю, кількістю рослин та дизайном зеленого ландшафту. Він добре доглянутий.       Малеча із задоволенням спостерігала за декоративними птахами, на ставку годували травою красенів-лебедів. Справжньою екзотикою «Гарді» є 6 кенгуру, які розмножуються в місцевих умовах. Цим і привертає розсадник до себе мешканців міста ще не раз відвідати цей райський куточок.








     Всі екскурсанти отримали велике задоволення, гарний настрій, багато позитивних вражень та корисної інформації про такий неповторний зелений оазис природи Кременчука. Зробили також безліч гарних світлин, подихали свіжим повітрям та познайомилися один з одним.







Немає коментарів:

Дописати коментар