Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 23 листопада 2022 р.

Виставка – настрій «В країні веселощів, сонця й дитинства»

     Щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дитини. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

     Діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу.

     Кожна дитина має право зростати в турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує опіку й увагу, любов і постійну підтримку. Ми люди і зовсім не людяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи реалії сьогодення.

     З 24 лютого 2022 року в Україні в наслідок повномасштабної збройної агресії рф багато дітей постраждали, загинули, отримали поранення. Такі дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенцій. Агресор порушує основоположне право дітей – право на життя. І саме зараз усім дітям в Україні потрібна особлива увага та підтримка. І саме зараз головне – вижити, захистити дітей, і дати їм максимум любові і турботи, разом подолати цей неймовірно важкий період.

     З нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини в філії № 1 КМПБ експонується виставка – настрій «В країні веселощів, сонця й дитинства». На виставці представлені документи про права дітей, художні твори та книжкові видання для допитливих і кмітливих дітлахів.

     Всіх дітей ми вітаємо з Всесвітнім святом дитини! Нехай світлим і радісним буде дитинство кожної малечі, нехай зростають вони під мирним, спокійним небом в оточенні люблячої родини і нехай широкими і рівними будуть дороги, що поведуть їх в чарівний світ під назвою ЖИТТЯ.

     Тож тримаймося і віримо, що все буде добре!






1 коментар: