Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 12 лютого 2023 р.

П'ять технік заземлення.

 

Команда благодійного фонду “Посмішка ЮА” за підтримки чеської гуманітарної організації «Людина в біді» 9 лютого провели спільно з філією №1 КЗК КМПБ групове заняття «П'ять технік заземлення»..

Тривога наповнює ваше тіло гормонами, спрямованими на стрес. Це призводить до фізичного здужання та навіть панічних атак. Техніки заземлення допомагають полегшити ваш стан. Вони – це такі собі стратегії виживання, які допомагають відновити зв’язок з сьогоденням і вивести з панічної атаки, спогадів посттравматичного стресового розладу, небажаних спогадів, тривожних емоцій або дисоціації.

Техніки заземлення – це інструменти, які використовуються для саморегуляції в моменти стресу і тривоги. Вони служать м’яким нагадуванням про те, що потрібно залишатися зосередженим  в теперішньому моменті, що допомагає зменшити відчуття тривоги та пригніченості. Техніка заземлення дозволяє тілу заспокоїтися і подати сигнал про відсутність реальної загрози.

На занятті відпрацювали всі п’ять технік. Дихання. Спробували те, що називається «дихання по квадрату». Розтяжка. Ми трошки розтягнулися.

 Фізичні вправи – це ефективний спосіб повернутися у своє тіло, завдяки присіданням. Звернули свою увагу на  почуття за допомогою вправи «5, 4, 3, 2, 1». Її суть у тому, щоб відокремити 5 об’єктів, 4 звуки, 3 текстури, 2 запахи і 1 смак. Вправа метелик - схрестити долоні, зачепившись великими пальцями — це нагадуватиме метелика. Прикладіть долоні до грудей та по черзі легенько й ритмічно постукуйте по ключиці, саме це заспокоюватиме вас.

Заняття пройшло в дружній атмосфері, без стресів і переживань.

          Після заходу була проведена змістовна екскурсія  відділом  обслуговування дорослих: абонементом та Інтернет –центром.




Далі буде…

#КМПБ

#Перша_філія

 

Немає коментарів:

Дописати коментар