Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 лютого 2023 р.

"Неймовірні пригоди Андрія Бачинського"

 

Коли пишу, я мимоволі перебуваю у своїх історіях.

Мозок працює таким чином, що ти живеш у тому світі.

Якщо ти описуєш зиму – тобі може бути холодно, 

якщо літо – може бути спекотно…

Андрій Бачинський



      19 січня виповнюється 55 років від дня народження Андрія Михайловича Бачинського, українського дитячого письменника. До його ювілею у філії № 1 КЗК КМПБ 16 січня організована виставка-персоналія «Неймовірні пригоди Андрія Бачинського».
      Андрій Бачинський народився 19 січня 1968 року в місті Калуш на Івано-Франківщині. Змалечку захоплювався читанням і конструюванням. Обидва хобі й визначили подальшу долю Бачинського: моделювання – професійне навчання, а читання дало поштовх до майбутнього написання книжок. Покликання дитячого письменника взяло верх над пристрастю інженера-конструктора, та подарувало нам Андрія Бачинського – чудового, оригінального автора дитячої літератури.
      Пригодницькі книжки, які ґрунтуються на історичних матеріалах пише Андрій Михайлович не спроста. Письменник був не задоволений тим, як викладають історію в школах та як малечі доносять інформацію на екскурсіях дорослі. Тому і вирішив писати сам. У своїх розповідях вказує лише справжні історичні події, дати, персоналії, вигадує тільки пригоди. Андрій Бачинський пояснює – його читачеві має бути не лише цікаво, а й пізнавально. Персонажами книжок автор часто представляє власних дітей. Перша книга «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» побачила світ у 2011 році. Цікава вона тим, що ці майже правдиві історії в книзі, народилися з легенд Прикарпаття й Тернопілля. У 2014 та 2017 роках у «Видавництві Старого Лева» видали дві частини популярної дитячої пригодницької книги «Детективи в Артеку». Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі, під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ¬ випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захопливих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Ця серія книг має неабиякий попит серед читачів. Також серед доробку автора є книги які відкриють секрет любові до фізики та геометрії. Несподівано, правда? Як знання законів фізики та вміння застосувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах — читайте у захопливій пригодницькій повісті «З Ейнштейном у рюкзаку». Книга «Трикутник Зевса» яка з’явилася в бібліотеці завдячуючи Українському Інституту Книги. Вона розповідає про пригоди хлопчика Теодора, який у своїх пригодах використовував свої знання з геометрії, тим самим врятувавши себе із руїн Кносського палацу.
      Талант автора у поєднанні з підлітковими пригодами, точними науками та гостросюжетними темами завжди відзначався найвищими нагородами. На підтвердження таланту письменника у 2015 році «Книга року ВВС» оголосила повість «140 децибелів тиші» переможницею. У 2023 році на великі екрани мав би вийти фільм за однойменною повістю, сценарій до якого написав сам письменник. А у 2022 році друга книга Андрія «Примара Чорної діброви» відзначена премією Книга року ВВС. Ця книга для підлітків і про підлітків. Автор ставить у центр повісті саме молоде покоління, яке зможе врятувати планету, або ні.
      Щоб більш детально дізнатися про автора та його книги змістовним додатком до виставки стали QR-коди, з цікавими фактами та новинками автора.




          Пропонуємо користувачам поринути у вир різноманітних мандрів, цікавих авантюр, карколомних випробувань і таємничих загадок. Саме такі книги Андрія Бачинського очікують читачів у філії №1 за адресою: проспект Лесі Українки, 13.

Немає коментарів:

Дописати коментар