Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 лютого 2023 р.

«На щастя, на здоров’я, на Новий рік»

Зима – найулюбленіша пора року у дітвори👫. У кожного  вона асоціюється з казкою та святами. Зимовий цикл свят є найбільш популярним в народі. Ці веселі свята супроводжуються пустощами🎊, розвагами🪅, жартами🤣 та піснями🎼. У ці дні загадують бажання, замовляють подарунки🎁, ворожать на майбутнє, водять Маланку, ставлять вертеп, співають колядки, щедрівки та ще багато дитячих забав…

        Святкові зустрічі у філії №1 КЗК КМПБ продовжуються. 10 січня діти завітали на віночок зимових свят «На щастя, на здоров’я, на Новий рік»

        Змістовна розповідь бібліотекарів познайомила читачів з традиціями та обрядами українського народу в святкові дні, з народною творчістю, пов’язаною з цим періодом року.

        У домашній, затишній атмосфері користувачі відгадували загадки, грали в сніжки🫧, прикрашали ялинку🎄, ліпили сніговика️, розповідали вірші, співали колядки, щедрівки та засівалки, водили хороводи, танцювали запальні танці. Всі ці святкові дійства  розкрили в повній мірі різдвяно-новорічну обрядовість та допомогли зрозуміти всю духовну цінність зимових свят.

       На заході панувала атмосфера радості😄 та гарного😇, святкового настрою, всі присутні отримали подарунки🎁 і смаколики.







Немає коментарів:

Дописати коментар