Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 9 липня 2023 р.

Етнодійство 🌟«Зорі купальської ночі сяють крізь призму століть»

 6 липня у філії №1 КЗК КМПБ відбулося вуличне етнодійство 🌟«Зорі купальської ночі сяють крізь призму століть» з нагоди свята Івана Купала. Як тільки біля бібліотеки залунали купальські пісні, містяни з радістю приєдналися до свята.🎊

Для запрошених гостей бібліотекарі влаштували імпровізовану сцену🎭 біля бібліотеки, на якій відбулося фольклорно-театралізоване дійство та етнічні забави в обрамленні магічної купальської ночі: майстер-клас з плетіння вінків, літературна вікторина «На калину роса впала – в нас на вулиці Купала», книжковий дворик📚 «Звичаї та традиції дня Івана Купала» та фотозона. Присутнім розповіли про традиції та стародавні обряди святкування Івана Купала. Також гості дізналися про купальські звичаї та традиції в інших країнах. Присутні брали участь в тематичних іграх та залюбки водили хороводи.

Незабутні враження залишили українські пісні у виконанні кременчуцької поетки, авторки та виконавиці пісень, акторки народного театру «Оберіг» Вікторії Сопільняк.

Яскраві емоції та піднесений настрій створив актор - член літературного об'єднання "Славутич" та найактивніший читач бібліотеки Ігор Герасименко.

За давніми звичаями до свята Купала була виготовлена лялька Марена, уквітчана вінком з польових трав. Її власноруч створила народна майстриня Ірина Залюбовська. Марена вийшла яскравою і колоритною і всім дуже сподобалась. Це було видно за кількістю охочих сфотографуватися біля неї, щоб на довгі роки запам’ятати цей святковий вечір.

Бібліотекарі прагнули передати гостям заходу шану народним традиціям. Щоб ми усі разом плекали все українське і вічне, що збережене пращурами дійшло до нас з глибини століть. З нього ми черпаємо силу, добро і красу, що допомагає усвідомити: ми - українці, велична давня нація, єдиний нескорений народ зі своєю історією.












Немає коментарів:

Дописати коментар