Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 20 липня 2023 р.

майстрім «Абетка шахової гри».

 

Майстрім в бібліотеці

  20 липня у всьому світі відзначають Міжнародний день шахів.

Саме до цього дня у філії №1 КЗК КМПБ відбувся майстрім «Абетка шахової гри».

      Шахи – гра для інтелектуалів. Згідно з науковими спостереженнями, шахи корисні для здоров’я. Наприклад, вони часто пропонуються психологами як ефективний спосіб поліпшення функціональності пам’яті, логічного мислення, уважності та цілеспрямованості.

      На майстрім в бібліотеці були запрошені юні учасники багатьох шахових турнірів зі своїми нагородами. Юні любителі шахів мали змогу отримати урок майстерності від справжнього майстра шахової гри Віктора Павловича Ісаєнка. Він розповів про основні правила гри, про своїх учнів, які здобули перемоги в шахових турнірах та провів майстер-клас для найменших. Кожен з присутніх, незалежно від досвіду, мав можливість зіграти у шахи один з одним.

      Бібліотекар ознайомила дітей з історією виникнення цієї популярної у світі гри, вони залюбки брали участь у шаховій вікторині, з цікавістю переглянули книжкову викладку «Шахова королева».





 Позитивні емоції та спортивний азарт вирували під час змагань у шаховому турнірі в бібліотеці.

 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар