Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 29 жовтня 2023 р.

День гарбуза в бібліотеці

      26 жовтня – День гарбуза.  Це свято з кожним роком поширюється світом. У філії №1 КЗК КМПБ відбулася  година арт-терапії «Кременчуцькі гарбузці» разом з Лілією Мелещенко, практичним психологом ліцею №17 «Вибір» ім. М.Г. Неленя та прихильниками цього смачного помаранчевого плоду.

     Мета заходу – сприяти вивільненню накопичених емоцій у дітей, заспокоїти, допомогти проявити та усвідомити приховані почуття, розкрити креативний потенціал особистості.

         Оскільки темою зустрічі була робота зі страхами, діти прийшли на захід в образах героїв страшних історій та горорів. Учасники висловлювали свої відчуття крізь малювання, зображення того, що їх лякає найбільше. Аналіз творів відбувався на засадах ізотерапії ­- терапевтичної роботи з малюнком, в основі якої лежить принцип впливу кольору на психіку.

         Діти ділилися цікавими історіями, розмальовували та прикрашали гарбузи, грали в тематичні пазли, виконували танцювальні номери. Бібліотекарі провели «Гарбузову вікторину» та познайомили учасників заходу з історією свята.

Діти вжилися в образи героїв, відчули себе учасниками казкових подій, а веселий фінал дав радісні емоції, яких так потребують діти сьогодні.

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар