Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 23 листопада 2023 р.


Польська полиця в бібліотеці



 

У філії №1 КЗК КМПБ сьогодні з'явилася польська полиця книг завдяки міжнародному Проєкту «Польська полиця в Україні», який реалізовується  УІК спільно з Інститутом книги у Польщі і за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

         Наша бібліотека отримала комплект з 20-ти книг класичної та сучасної польської літератури, перекладених українською мовою. Це художні історичні твори Г.Сенкевича, фантастичні романи, документальні видання про історію Польщі, зокрема про події другої світової війни, польську культуру, дитяча література. Книги адресовані як для дорослих, так і для дітей, а також для молодого підростаючого покоління.

         Проєкт започатковано у 2017 році у Великобританії. Україна стала третьою країною де реалізовується даний проєкт.

         Найближчим часом читачі філії матимуть змогу познайомитися з кращими зразками польської літератури. Книги з польської полиці допоможуть більше дізнатися про Польщу, її історію, культуру та літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар