Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 19 лютого 2015 р.



Мово рідна, слово рідне,

Хто вас забуває, 

Той у грудях не серденько- 

Тільки камінь має.   /С. Воробкевич/

   Щороку 21 лютого всі народи святкують Міжнародний День рідної мови. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже вона - великий скарб народу.
   Ми, українці, маємо свою рідну мову - українську. Наша мова - одна з найпоширеніших у світі. Вчені довели, що вік української мови становить 7 тисяч років і налічує понад 300 тис. слів. Вона барвиста, співуча і лагідна. Тож кожен із нас і всі ми гуртом маємо добре знати й берегти найкращу квітку рідної землі - українську мову.
   Темі рідної мови присвячена мовна гра "О мово моя, як спів солов’я", яка відбулася в бібліотеці-філії №4 19 лютого. Ведуча заходу Харченко З.М. розповіла учням 10 класу ЗОШ №26 історію виникнення свята, скільки мов є у світі і які найпоширеніші, найскладніші і найлегші, а також про причини  їх зникнення. Молодь в свою чергу читали напам’ять вірші про мову, пригадали прислів’я та приказки, з великим задоволенням грали в ігри "Повна протилежність", "Міркуй добре", "Дивись в корінь" та ін. З неменшим захопленням розшифровували буквенно-числові ребуси та відповідали на запитання мовної вікторини.
   Їм не було часу нудьгувати тому, що почули багато нового, цікавого і корисного та пригадали те, що знали. 
   Доповненням заходу став тематичний перегляд літератури "Наша мова - мова мова вічної землі. Наше слово - слово вічного народу".









Немає коментарів:

Дописати коментар