Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 21 лютого 2018 р.


Мовознавчий двобій

      З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці-філії № 4 серед учнівської молоді ЗОШ № 8 відбувся мовознавчий двобій  «Український ГраВікКон» під девізом: «Слово до слова — складеться мова».





      У  цікавій ігровій формі проходили змагання двох команд «Мовознавці» та «Розумники», де перемогу заслужено одержала команда дівчат.  Найактивніших учасників турніру було нагороджено призами від контакт-центру №2. При оцінюванні гри вельмишановне журі враховувало швидкість та правильність відповідей гравців, їх рівень знань з української мови, уважність, дотепність та кмітливість.







     Вікторини, ігри, розваги тримали у напрузі усіх учасників до завершення двобою. Вони згадували українські прислів’я та фразеологізми, старовинні та маловживані слова, добирали  епітети до слова «Мова», жартували під час «Сміховікторини». Вирішальним став поєдинок капітанів у конкурсі «Пошук мовного скарбу». Активність проявляли і вболівальники. Вони із задоволенням знайомилися із цікавими фактами про мови країн світу, відгадували математичні загадки, допомагали командам справитися із завданням.



     Мовознавчий двобій був пронизаний українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу. Заграло різними барвами соковите українське слово з уст російськомовних школярів.





     Усі учасники залишилися задоволені своєю грою, а головне – підвищили рівень своїх знань з мови та вкотре переконалися, що мова єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який потрібно шанувати, берегти та розумно збагачувати.



Немає коментарів:

Дописати коментар