Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 26 лютого 2018 р.


Під німецькою парасолькою.




Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято міністрами закордонних справ обох країн, щоб поглибити взаємну довіру та дружбу між Німеччиною та Україною, а також ще більше покращити співпрацю у сферах освіти та культури. Щоб досягти цієї мети, треба гарно знати один одного. Тому ми вирішили поговорити сьогодні  з учнями  старших класів ЗОШ № 17 про найбільш цікаві факти пов’язані з Німеччиною.
«А що ви знаєте про Німеччину, про особливості німецької мови?» - запитали ми молодь. Дехто відповів, що це держава, яка розташована в Центральній Європі. Інші говорили, що федеральним канцлером країни є Ангела Меркель. Не дуже багато інформації, правда? Адже Німеччина займає в світі  безліч передових позицій по різних показниках! Про ці та інші цікаві факти з життя дружньої нам держави ми і розповідали присутнім на заході.










Щоб  розповідь була змістовнішою, бібліотекарі запропонували переглянути відеосюжети з життя Німеччини і, навіть, декілька відеоуроків з вивчення німецької. Cьогодні вона друга за популярністю іноземна мова в Україні. Німецька мова відіграє важливу роль в суспільно-економічному житті Європи та всього світу в цілому, а також входить у число основних світових мов і є найпоширенішою у Європейському союзі. Тому почути і хором повторити за диктором найпростіші слова німецькою учням було дуже цікаво. 






Сподіваємось, що викладена інформація була корисною для молоді, поглибить знання та розширить  уявлення про життя Німеччини та німецького народу. А це означає -  зміцнення взаємної довіри та дружби між нашими народами.


Немає коментарів:

Дописати коментар