Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 20 червня 2022 р.

Лялька-мотанка – оберіг українського народу!

    Лялька-мотанка – символ родючості, материнства, хатньо-побутовий оберіг – є відзеркаленням прадавньої культури і традицій наших пращурів. І як би таємничо це не звучало, українська лялька встановлює зв’язок поколінь, її вважають священним символом на здоров’я, благополуччя, добро. То чому ж у неї немає обличчя? Вважається, що лялька-мотанка повинна бути безлика, а та, яка служить берегинею-ще й з хрестом замість обличчя. З такої пізнавальної інформації розпочався майстер-клас «Лялька-мотанка: оберіг своїми руками» у філії №1 КМПБ 16 червня.



   Всі присутні робили вперше, власноруч свою мотанку з веселим настроєм, позитивною енергією, адже кожна дрібниця має значення. Як і те, що усі елементи одягу ляльки є символічними: спідниця уособлює землю, сорочка-час, а головний убір-зв’язок з небом. Зазвичай ляльку вбирали в український стрій, але в нашому випадку у  кожного вийшла своя лялька-мотанка, кожен вклав у неї свою душу і проявив фантазію. Тож будьте певні, любі користувачі, що усі енергії роду тепер оберігають ваш дім. Адже ви зробили мотанку своїми руками, а це в рази ще сильніший оберіг!



   Наприкінці заходу усі присутні мали змогу сфотографуватися біля нашого бібліотечного оберігу.

❤❤❤☀

#майстер_клас_у_бібліотеці

#КМПБ

#перша_філія

Немає коментарів:

Дописати коментар