Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 лютого 2023 р.

«Серце нації б’ється у слові»

До Міжнародного дня рідної мови 20 лютого 2023 р. у філії №1 КЗК КМПБ пройшов мовно – патріотичний калейдоскоп «Серце нації б’ється у слові»

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою максимального збереження мов всіх народів планети та шанобливого ставлення до них.

Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання століть, мова – це ще й музика, мелодика, фарби буття, сучасна художня, інтелектуальна діяльність народу.

Українська мова – одна з найкращих і найбагатших мов світу.

Мовно – патріотичний калейдоскоп зацікавив дітей, які шанують і пишаються українською мовою, викликав бажання краще вивчати її і вдосконалювати, збагатив словниковий запас та пробудив любов до України, рідної мови.

На заході читачі прослухали мовну лекторію, посмакували фразеологічним коктейлем, розгадали жартівливі загадки, математичну граматику, поринули у світ фольклорних замальовок, грали у мовні ігри, абеткові витребеньки. Хоч завдання були складними, але напрочуд цікаві і змістовні для дітей, які з легкістю їх виконували. Родзинкою заходу стали правила мовного етикету, які допоможуть виразно і чітко говорити рідною мовою. Упродовж мовно – патріотичного калейдоскопу лунали поетичні перлини чудових поетів ріднокраю, звучали пісні.

Для юних мовознавців були представлені найкращі книги на тематичній викладці «Велика, щедра і прекрасна українська мова», які розкрили силу та красу рідної мови.

Тож давайте будемо ще більше шанувати і любити рідну мову, розкривати для себе її велич й могутню силу!












#перша_філія

#КМПБ

#Міжнародний_День_рідної_мови

 

Немає коментарів:

Дописати коментар