Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 10 квітня 2023 р.

Арт-терапія в бібліотеці «Янголи віщують Благовість!».

 

Справжнє  свято та море позитивних емоцій подарувала своїм читачам філія №1, влаштувавши  9 квітня у бібліотеці Пасхальну благодійну арт-терапію  «Янголи  віщують Благовість!».  

 Разом з Лілією Мелещенко, практичним психологом ліцею  №17 «Вибір» ім. М.Г. Неленя, бібліотекарі розповіли про те, як давня українська традиція перетворилася в арт-терапію – лікування «мистецтвом». Творчість допомагає нам пережити внутрішні конфлікти, стрес, тривогу, страхи та нормалізувати психоемоційний стан, а також навчитися самовиражатися і пізнати себе Арт-терапія мистецтвом в бібліотеці розпочалася із знайомства з технікою казкотерапією –  це чудовий метод навчання, розкриття та стимулювання творчого потенціалу людини, її здібностей та життєвих принципів. Присутні за допомогою казки вчилися розрізняти добро та зло, пізнавали  такі складні явища і почуття, як життя і смерть, любов і ненависть, гнів і співчуття, зрада і підступність.

       Завдяки музичній та танцювальній терапії, присутні досліджували не тільки власні емоції, а й різноманітну класичну музику.  У супроводі живої музики, у виконанні юних музикантів, гості розписували вітальні листівки, які будуть передані волонтерами на фронт та стануть кращим святковим подарунком для захисників Збройних сил України.

        Після заходу всі бажаючі ознайомилися з виставкою-інсталяцією «Великдень іде – свято в душі несе!», де мали змогу познайомить  з традиціями та звичаями українського народу, символами розпису, видатними майстрами-писанкарями в Україні та за її межами.

        Творча виставка Мироненка Арсенія, учня Кременчуцького ліцею №17 «Вибір» ім.М.Г.Неленя порадувала присутніх своїми оптимістичними малюнками.

         Всі ці святкові дійства  розкрили в повній мірі пасхальні звичаї та традиції та допомогли зрозуміти всю духовну цінність свят.

 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар